Doffe huid laten stralen

Carenschoice:

Tijdens de warme zomerdagen valt het je wellicht wel op dat je een doffe huid in het gezicht kan krijgen. De huid wordt namelijk dikker door de zon en dode huidcellen stapelen zich op. Hierdoor kan je huid er minder stralend uitzien wat kan resulteren in een verminderde huidconditie.

Doordat de UV-straling van de zon de productie van collageen afremt en elastine vezels afbreekt wordt de huid juist dikker. Dit resulteert zich in een grauwe teint waardoor je huid doffer lijkt dan normaal. Maar hoe kun je een doffe huid laten stralen en wat kan je er tegen doen om het te voorkomen? We vertellen je er op deze pagina meer over!

slappe huid

Wat zijn de oorzaken van een doffe huid?

Er zijn aantal oorzaken die er voor kunnen zorgen dat de huid een doffe teint krijgt. Meestal zien we dat dit in het najaar begint op te spelen, maar waarom juist dan? De oorzaken van een doffe huid zorgen voor een slechtere doorbloeding, tekort aan energie en tekort aan vitamines. Hierdoor kan de huid er minder gezond uitzien en wordt wel eens gezegd dat je een grauw gezicht hebt. Hieronder zie je precies welke oorzaken een rol spelen bij het verliezen van de gezonde gloed van de huid:

  • Roken
  • Zonlicht
  • Stress
  • Ziekte
  • Dehydratatie
  • Slecht eetpatroon
  • Overmatig alcoholgebruik
  • Slaap tekort

Zoals je ziet zijn (bijna) alle bovenstaande oorzaken over het algemeen niet heel goed voor je gezondheid. Een slechte gezondheid heeft dus ook invloed op de gezondheid van je huid. Het is daarom belangrijk om je levensstijl aan te pakken om in het najaar een doffe huid te voorkomen.

Carenschoice voor doffe huid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pak het probleem bij de kern aan

Je huid kan worden gezien als een reflectie van de gezondheid van je lichaam. Als je niet volledig gezond bent kan je huid ook niet optimaal presteren waardoor er een doffe teint kan ontstaan. Het is daarom belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken door je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Op deze manier kun je een doffe huid voorkomen en je huid weer laten stralen.

Mocht je huid een tekort hebben aan vitamines en teveel worden blootgesteld aan bovengenoemde factoren? Dan raakt je huid op een gegeven moment overbelast. Hierdoor ontstaat er een tekort aan energie voor cel vernieuwing en kunnen dode huidcellen zich gaan opstapelen.

Dit resulteert uiteindelijk in een grauwe teint en kan ervoor zorgen dat huidverzorgende producten niet goed doordringen in de onderliggende huidlagen. De effectiviteit van de producten wordt hierdoor ook niet optimaal benut wat uiteindelijk een negatief gevolg heeft voor de gezondheid van je huid.

Tips om een doffe huid te voorkomen

Het is belangrijk om je lichaam en je huid goed te verzorgen om een doffe huid te voorkomen. Dit kan namelijk ten koste gaan van een gezond uiterlijk en leiden tot bepaalde huidaandoeningen en -problemen.

Wij hebben daarom een aantal tips voor je hoe je kan zorgen dat cel vernieuwing en de productie van collageen wordt gestimuleerd. Het betreft hier voornamelijk tips omtrent je levensstijl die in sommige gevallen drastisch veranderd moet worden.

1. Pas je levensstijl aan

Voeding, roken en alcohol zijn allemaal factoren die negatief aanslaan op de gezondheid van je huid. Zo is voeding met voldoende antioxidanten goed voor je huid en kun je voedsel met veel zout het beste vermijden.

Daarnaast bevat sigarettenrook vrije radicalen die de productie van collageen afremt. Hierdoor wordt je huid slapper duurt het langer voordat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Vandaar dat het belangrijk is om je levensstijl aan te passen en wat gezonder te gaan leven.

2. Regelmatig exfoliëren

In de zomer kun je een doffe huid krijgen omdat je huid dikker wordt door zonlicht. Dit komt omdat UV-straling elastine afbreekt en de productie van collageen verminderd. Hierdoor zullen dode huidcellen zich opstapelen op het huidoppervlak waardoor je een grauwe teint krijgt.

Het is daarom aan te raden om regelmatig je huid te exfoliëren met een exfoliant die past bij jouw huidtype. Op deze manier verwijder je de dode huidcellen en wordt de doorlaatbaarheid van je huid vergroot.

3. Goede huidverzorging

Een gezonde huid begint bij een goede huidverzorging. Maak er daarom een dagelijkse gewoonte van om jezelf ‘s ochtends in te smeren met een dagcrème en voor het slapen gaan met een nachtcrème. Hierbij is het wel belangrijk dat je een goede crème vindt voor jouw huidtype, aangezien er veel verschillende soorten zijn.

4. Blijf je huid hydrateren

Door een lagere luchtvochtigheid in huis en buiten verliest je huid sneller vocht. Hierdoor kan je huid gaan uitdrogen wat uiteindelijk kan resulteren in een doffe huid. Maak daarom gebruik van extra hydraterende huidverzorgende producten op dagen waar de luchtvochtigheid erg laag ligt.

5. Pak voldoende rust

Onvoldoende slaap en stress zijn grote boosdoeners als het gaat om een doffe huid. In de nacht maakt je huid namelijk nieuwe cellen aan en dat heeft voldoende tijd nodig. Zorg er daarom voor je iedere nacht zeker je 8 uur slaap haalt om je huid de tijd geven om te kunnen herstellen.

Ook is het belangrijk om je regelmatig te ontspannen na een lange dag werken. Het stresshormoon ‘cortisol’ breekt namelijk collageen af waardoor je huid slapper wordt. Pak dus altijd voldoende rust en probeer jezelf af en toe wat minder druk te maken over bepaalde zaken.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Carenschoice advies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Laat je doffe huid weer stralen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *