Hamsterwangen: wat zijn het & hoe kom je er van af?

Carenschoice:

Hamsterwangen, ook wel hangwangen genoemd, is een veel voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het zijn hangende en slappe wangen die ontstaan naarmate je ouder wordt en je huid verslapt. Hierdoor krijg je een oudere uitstraling, zelfs wanneer je geen enkele rimpels hebt.

Voor veel personen is het een vervelend verschijnsel, omdat ze er ouder uit gaan zien en gezichtsuitdrukkingen misschien anders overkomen. In een neutrale gezichtsuitdrukking kan het namelijk zijn dat je er chagrijnig of boos uitziet terwijl dit helemaal niet het geval is.

Wij snappen daarom als geen ander dat je hiervan af wil. Maar wat zijn de mogelijkheden? En welke hamsterwangen behandeling is het beste voor mij? We vertellen je er op deze pagina meer over!

hamsterwangen

Wat is de oorzaak van hamsterwangen?

De grootste oorzaak van hamsterwangen is het ouder worden van het lichaam. Naarmate we ouder worden begint de huid namelijk te verslappen omdat de productie van collageen vermindert en het aantal elastine vezels afneemt. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de huid rond de kaaklijn verslapt en het vetweefsel steeds meer gaat hangen.

Bij sommige personen begint dit proces al rond het 30e levensjaar langzaamaan op gang te komen, maar krijgen ze er later pas last van. Zo ontstaan er vetophopingen achter de kin, verslappen de contouren van de kaaklijn en verdwijnt de kaakhoek. Alles bij elkaar opgeteld resulteert dit in hangwangen.

Vanaf welke leeftijd jij er last van gaat krijgen is nooit met zekerheid te zeggen. Dit is namelijk genetisch bepaald en niet te veranderen. Wel is bekend dat de gezichtsbotten van vrouwen rond de 35 jaar beginnen met krimpen, terwijl dit bij mannen ongeveer rond de 45 jaar is. Over het algemeen krijgen vrouwen dus sneller last van hamsterwangen dan mannen.

Carenschoice voor hangwangen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat kun je doen tegen hamsterwangen?

Je kunt op verschillende manieren hangwangen verhelpen. Hierbij is het alleen de vraag wat voor jou het beste resultaat oplevert en waar jij jezelf het prettigst bij voelt. Er wordt daarom altijd samen met een arts naar jouw situatie gekeken om de mogelijkheden te bespreken.

Zo is het mogelijk om de wangen te corrigeren middels fillers, botox of PDO-draad of er moet worden overgegaan tot plastische chirurgie. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

Hangwangen corrigeren met PDO-draad

Hamsterwangen liften kan tegenwoordig op innovatieve manieren. Zo is het met de techniek van vandaag de dag mogelijk om een draadlift te ondergaan waarbij er intern PDO-draad wordt aangebracht.

  • De draad is gemaakt van lichaamseigen stoffen die op natuurlijke wijze (binnen 3 tot 6 maanden) worden afgebroken. Rondom de draad wordt de productie van collageen gestimuleerd waardoor de huid op natuurlijke wijze wordt verstevigd. Vervolgens kun je genieten van een langdurig, natuurlijk resultaat.

Wangen opvullen met botox of fillers

Wil je de hamsterwangen weghalen zonder operatie? Dan is het laten opvullen van de wangen met fillers of botox de beste optie. Bovendien is dit ook de meest interessante optie voor personen met rimpels vanaf de neusvleugels tot aan de mondhoeken. Deze worden namelijk ook meteen recht getrokken tijdens de behandeling.

Er wordt altijd een goede analyse gemaakt van het gezicht waarna de arts bepaald welke behandeling er het beste uitgevoerd kan worden. Vervolgens worden hamsterwangen strakgetrokken door opvulling met speciale fillers voor een natuurlijk resultaat.

Plastische chirurgie

Hamsterwangen verwijderen door middel van plastische chirurgie is niet de meest milde oplossing. Vaak wordt hier dan ook niet persoonlijk voor gekozen. Plastische chirurgie voor hamsterwangen kan worden gezien als het eindstation wanneer andere behandelingen nauwelijks tot geen nut meer hebben.

Mocht de ernst van het geval zo groot zijn dan is plastische chirurgie vaak de enige mogelijkheid. Echter kan dit wel heel veel geld gaan kosten. Wij raden je daarom aan om altijd eerst de alternatieven te bekijken alvorens je een overhaaste beslissing neemt.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant, dat is waar het om gaat Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Carenschoice advies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Huidverbetering supplementen & crèmes

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *