Huidverstrakking voor de verslapte huid

Carenschoice:

Op ten duur krijgen we er allemaal mee te maken: verslapping van de huid. In dat geval kan een behandeling voor huidverstrakking oplossing bieden om je uiterlijk weer op te frissen. Vaak zien we dat vrouwen zich zorgen gaan maken over verslapping van de huid bij de hals, onderkin of wangen en dat ze hier graag iets aan willen doen.

We kunnen er niet omheen dat we allemaal ouder worden en dat dit gevolgen heeft voor de gezondheid van de huid. Het huidverouderingsproces kunnen we namelijk niet stoppen, maar wel vertragen. Dit onder andere door middel van huidverstrakking.

huidverstrakking

Wat zijn de oorzaken van een verslapte huid?

Er zijn diverse oorzaken bekend die bijdragen aan een verminderde huidconditie. Hierbij kunnen we echter wel onderscheid maken tussen genetische oorzaken en oorzaken van buitenaf. Beide dragen namelijk bij aan de snelheid en ernst van het huidverouderingsproces. Het verschil is alleen dat je de genetische factoren niet kunt aanpakken, maar de externe factoren wel. Hieronder vertellen we je daarom meer over de verschillende oorzaken van een verslapte huid.

Oorzaken op basis van de genen

Huidverstrakking kan oplossing bieden voor eenieder waarbij het natuurlijke huidverouderingsproces snel verloopt. Je wil rond je 40e natuurlijk niet rondlopen met een verslapte huid.

Genen zijn de bouwstenen van ons lichaam die elk hun eigen code bevatten over een bepaald kenmerk van ons lichaam en uiterlijk. Wat bij iedereen echter hetzelfde is, is dat vanaf je 25e levensjaar de productie van collageen en elastine vezels jaarlijks afneemt. Hierdoor verliest de huid zijn elasticiteit beetje bij beetje en kan de huid na verloop van tijd gaan hangen.

Externe oorzaken

Ondanks dat we niets kunnen veranderen aan onze genen en het huidverouderingsproces niet kunnen stoppen is er toch een mogelijkheid om iets te doen. Zo zijn er ook andere oorzaken die invloed hebben op de ernst en de snelheid van huidveroudering. Het betreft hier invloeden die voornamelijk te maken hebben met levensstijl. Denk hierbij aan voeding, slaap, roken, en verzorging van de huid.

Daarnaast is ook de zon een grote oorzaak van versnelde huidveroudering. De UV-straling heeft namelijk een negatieve invloed op de gezondheid van onze huid. Zo remt het de productie van collageen, wat zorgt voor stevigheid van de huid, en breekt het elastine af. Hierdoor kan het huidverouderingsproces worden versneld en wordt je huid al snel slap.

Carenschoice voor couperose

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Huidverstrakking gezicht: laat je huid weer stralen

Verschillende delen van het lichaam kunnen naarmate we ouder worden gaan hangen en verslappen. Dit komt doordat de productie van collageen en elastine jaarlijks afneemt vanaf je 25e levensjaar. Dit zien we dan ook meestal als eerste terugkomen in het gezicht.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten behandelingen mogelijk om je huid weer te verstrakken en verjongen. Een van de veel voorkomende behandelingen is een behandeling met de laser. Tijdens de behandeling worden er krachtige lichtflitsen diep de huid in gedrongen. Deze flitsen stimuleren de aanmaak van collageen en celvernieuwing in de onderliggende huidlagen.

Hierdoor wordt de huid steviger en krijgt het weer een flinke boost. Dergelijke behandelingen duren meestal maar enkele minuten en hebben een langdurig effect. Hierbij moet wel worden gezegd dat de behandelingen prijzig kunnen zijn en vaak alleen geschikt zijn voor het gelaat.

Huidverstrakking buik en benen

Huidverstrakking voor de benen en de buik gaan heel anders in zijn werk dan een laser behandeling voor het gelaat. Een verslapte huid bij de benen en buik worden namelijk meestal veroorzaakt door overtollig vet.

Daarbij kan het ook zo zijn dat je heel erg veel bent afgevallen en je loshangend vel hebt rondom de benen en buik. Wij snappen als geen ander dat dit erg vervelend kan zijn, vooral wanneer je juist zo hard hebt getraind om af te vallen.

Als je nog jong bent kan de ernst van het loshangend vel uiteindelijk meevallen, omdat je huid nog stevig en elastisch is. Echter is het voor oudere mensen vaak niet meer goed te doen om het vel op natuurlijke wijze weg te werken.

In de ergste gevallen is het een mogelijkheid om het loshangend vel weg te laten halen door middel van een huidlift. Het is wel een heftige ingreep, maar voor ouderen vaak de enige manier om er vanaf te komen.

Huidverstrakking zonder operatie

Wij snappen dat je liever geen operatie wilt ondergaan om overtollig vel weg te laten halen. Er zijn daarom ook manieren om het loshangende vel zo veel mogelijk te beperken. Sporten en beweging is in dat geval een goede mogelijkheid om overtollig vel zoveel mogelijk weg te werken.

Krachttraining kan hierbij een goede oplossing zijn, omdat je spieren opbouwt die het vel weer (voor een groot deel) strak kunnen trekken. Ook is het belangrijk om op je voeding te letten om ervoor te zorgen dat je huid van zichzelf niet te slap wordt. Hoe je het ook wendt of keert, voor alles is er wel een oplossing te vinden!

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Carenschoice advies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Huidverstrakking oplossingen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *