Lip fillers: wat wil & moet je weten voor de behandeling

Lip fillers zijn op dit moment een erg populaire methode om je lippen meer volume en definitie te geven. In de praktijk zien we voornamelijk dat vrouwen de behandeling ondergaan, maar er zijn ook steeds meer mannen die het opvullen van de lippen overwegen.

Je lippen zijn een belangrijk gezichtskenmerk en hoe voller de lippen, hoe jeugdiger de uitstraling. Niet iedereen is van nature gezegend met volle lippen, waardoor steeds meer mensen hiervoor een behandeling ondergaan.

Daarnaast kan het natuurlijke verouderingsproces ervoor zorgen dat het volume in de lippen afneemt. In dat geval kunnen lip fillers een goede oplossing zijn. Echter kunnen we niet stellen dat het altijd nodig is & geen risico’s met zich mee brengt. Lees verder om achter alle ins- en outs en alternatieve mogelijkheden te komen.

lip fillers

Wat zijn fillers voor de lippen?

We worden helaas allemaal ouder en dit merken we ook aan ons lichaam. Zo verouderd de huid en kunnen sommige delen verslappen en afnemen in volume. De lippen zijn hier ook een onderdeel van en hebben baat bij een goede & consistente verzorging. Doe je dit? Dan zijn lip filler vaak niet nodig.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je van nature niet gezegend bent met volle lippen, maar hier wel behoefte aan hebt. In dat geval is een behandeling op basis van een hyaluronzuur filler een van de populairdere mogelijkheden.

Lip fillers op basis van hyaluronzuur zijn speciaal ontwikkeld om het natuurlijke volume terug- of aan te brengen. Het zorgt er dus voor dat jouw lippen hun natuurlijk volume terugkrijgen of jouw dunnere lippen iets voller worden.

Een bijkomend voordeel van lip fillers is dat ze ook nog een positief effect kunnen hebben op rimpels en volumeverlies rondom de mond. Zo kan het de mondhoekjes weer rechttrekken, rimpels verzachten of rimpels voorkomen. Echter zijn er effectievere & natuurlijke oplossingen voor deze oneffenheden. Je bent beter af met een consistente verzorging van de huid om huidveroudering tegen te gaan. Naast rimpels zijn er namelijk andere punten op het gezicht welke verzorging nodig hebben.

Carenschoice voor lip fillers

Wil je een lip filler behandeling ondergaan? In veel gevallen is dit niet nodig en zijn er flink wat alternatieven,. Deze alternatieven hebben meer voordelen naast het tegen gaan van veroudering van de lippen.

Wij zijn voorstander van natuurlijke oplossingen en gaan voor de verzorging van zowel de binnen- als buitenkant. Onze topper van Laviesage, huidsupplement Boost&lift botox in een pot". Dé bouwstoffen voor collageen en elastine. Gebruik daarbij het lifting serum van SkinCosmetics.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Tijdens een lip filler behandeling worden allereerst de wensen van de patiënt besproken. Op basis hiervan wordt een advies gegeven over de hoeveelheid filler.

  1. Voordat de behandeling begint krijg je een verdovende zalf opgesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de lippen en de huid eromheen wordt verdoofd, aangezien er wordt gewerkt met kleine naalden. De zalf heeft altijd 10 minuten nodig om in te werken, waarna de behandeling kan beginnen.
  2. Lip fillers worden in 9 van de 10 gevallen, afhankelijk van jouw wensen, aangebracht op basis van een hyaluronzuur filler. Door middel van een kleine naald worden er kleine hoeveelheden filler aangebracht in de lippen. De aanbevolen hoeveelheid wordt netjes verdeeld over de lippen, wat uiteindelijk resulteert in een natuurlijk resultaat.

Daarbij is het wel goed om te weten dat elk paar lippen weer net wat anders zijn. Er worden daarom ook verschillende priktechnieken toegepast. Tijdens het bespreken van de wensen wordt er ook gesproken over de priktechniek die wordt toegepast. Verder duurt een behandeling in de meeste gevallen ongeveer 30 minuten.

Wat moet ik doen na een behandeling?

Wanneer je hyaluronzuur lip fillers hebt laten aanbrengen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je er rekening mee houden dat je de lippen tot 48 uur na de behandeling niet masseert of erover heen wrijft, tenzij dit wordt aangeraden.

Na de behandeling zien we regelmatig dat de behandelde plek op gaat zwellen en er blauwe plekken ontstaan. In dat geval raden wij je aan om het gebied goed te koelen. Houd er echter wel rekening mee dat de zwelling eerst erger zal worden voordat de zwelling afneemt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je tot 24 uur na de behandeling niet mag sporten. Ook mag je tot twee weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank.

Blootstelling aan UV-straling kan namelijk de resultaten van de behandeling negatief beïnvloeden, wat we natuurlijk graag willen voorkomen.

Lip fillers voor en na: wat zijn de resultaten?

Lip fillers zorgen voor meer volume en definitie van de lippen. Dit zal je dan ook direct zien na de behandeling. Echter is dit vaak het resultaat van de zwelling waardoor wij je aanraden om dit goed te koelen. Na enkele dagen zal de zwelling langzaamaan afnemen en wordt het daadwerkelijke resultaat steeds beter zichtbaar.

Het optimale resultaat van de lip fillers is pas na 2 weken zichtbaar. Vanaf dat moment kun je pas beoordelen of je tevreden bent met de resultaten. Mocht dit namelijk niet het geval zijn? Dan kun je een controle afspraak bij ons maken. Het resultaat van de lip fillers ongeveer 6 tot 9 maanden aanhouden.

Lip fillers prijs: wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten voor lip fillers hangt af van verschillende factoren. Hiervoor moet er worden gekeken naar jouw persoonlijke wensen en het gegeven advies. Zo spelen de aanbevolen hoeveelheid fillers en het merk ervan een grote rol bij het bepalen van de prijs.

Afhankelijk van jouw wensen brengen wordt er meestal 0,5 ml tot 1,0 ml filler aangebracht. Het is belangrijk dat er goed gekeken wordt naar het merk fillers. Niet alle fillers hebben dezelfde werking, de keuze dient gemaakt te worden aan de hand van je eigen lippen en wensen.

Waar moet je rekening mee houden?

Nu je meer weet over lip fillers en hoe een behandeling in zijn werk gaat willen we je ook graag wat meer vertellen over zaken waar je rekening mee moet houden. Het aan laten brengen van lip fillers kan in sommige gevallen namelijk ook verkeerd uitpakken. Wij willen je hier graag voor behoeden door een aantal belangrijke aandachtspunten met je te bespreken.

1. Begin altijd rustig aan

Het is belangrijk om niet te hard van stapel te willen lopen en direct een grote hoeveelheid lip fillers aan te laten brengen. Je weet namelijk nog niet wat de werking is en hoe het aanslaat op jouw lichaam. Wellicht schrik je zelf van het resultaat en krijg je achteraf spijt.

Als het je eerste keer is raden wij je altijd aan om rustig aan te beginnen. Uit onderzoek van de Inspectie van Gezondheidszorg & het Ministerie van Volksgezondheid is gebleken dat er teveel artsen of schoonheidsspecialisten, die fillers plaatsen, NIET bekwaam genoeg worden geacht. Tevens is er geconstateerd dat er te vaak ondeugdelijk materiaal gebruikt. Zorg er dan ook altijd voor dat je zeker bent van de bekwaamheid & ervaring van de behandelaar.

2. Fillers zijn niet voor altijd

We willen er vanzelfsprekend allemaal jong uit blijven zien. Een behandeling met lip fillers kan in dat geval een eerste stap zijn, maar weet wel dat de effecten niet voor eeuwig zijn. In de meeste gevallen zullen de resultaten 6 tot 9 maanden aan blijven houden en na 12 maanden zie je de resultaten vervagen.

Ben je dan wel weer voorbereid op het oude resultaat? Of wil je graag weer een nieuwe behandeling ondergaan? Stel jezelf deze vragen voorafgaand aan de eerste behandeling en weet waar je aan begint. Tussen 2011 en 2016 zochten maar liefst 590 mensen hulp na complicaties bij het plaatsen van fillers.

3. Weet welke lip fillers je krijgt

Net als bij veel andere producten is er op de markt van lip fillers veel concurrentie. Daarbij werkt elke kliniek weer met andere merken. Het is daarom goed om te weten welke kliniek welke fillers gebruikt, aangezien verschillende soorten ook anders reageren.

Houdt rekening met het gegeven dat goedkoop, duurkoop kan zijn. We raden het je niet aan om te besparen, je wil permanente schade namelijk ten allen tijden voorkomen. Dit is dan ook de reden dat in 2015 permanente fillers voor cosmetische doelen zijn verboden. Dit verbod kwam, nadat bij veel mensen onherstelbare schade werd aangericht.

Hiervoor in de plaats zijn de tijdelijke fillers of injectables gekomen. Voor de inspectie een nieuwe reden voor grote zorgen, waarop vervolgens gerapporteerd werd aan het ministerie van Volksgezondheid (VWS). Het ontstaan van nieuwe producten waarbij het effect zo lang mogelijk duurt is vandaag de dag nog steeds een trend.

Je keuze voor een degelijk en kwalitatief merk is dan ook een van de essentiële factoren voor een succesvolle behandeling en het voorkomen van permanente schade.

4. Houd rekening met de risico’s

Lip fillers zijn geschikt voor mensen die van nature niet zijn gezegend met volle lippen. Dit betekent echter niet dat er geen risico’s en bijwerkingen aan verbonden zitten. Ons advies is dan ook een behandeling sterk in overweging te nemen, voor velen is het niet nodig. Er zijn alternatieven, welke bij een consistente aanpak, huidveroudering over het hele gezicht kunnen tegengaan, niet alleen bij de lippen.

Kies je voor een lip filler behandeling dan dien je namelijk rekening te houden met zwellingen en blauwe plekken rondom het behandelde gebied. In sommige gevallen kan er zelfs een allergische reactie ontstaan. Klachten variëren van uitslag, ontstekingen, bobbels in het gezicht, tot vullingen die niet langzaam verminderen, maar juist keihard worden.

Artsen weten vaak niet wat er precies in de fillers zit. De inspectie heeft hier ook zorgen over geuit naar het VWS, vaak zijn de lange termijn effecten nog niet bekend.

Conclusie over lip fillers

De betrokken beroepsgroepen, de chirurgen en cosmetische artsen, staan qua belangen lijnrecht tegen over elkaar waardoor een ‘kwaliteitskader voor cosmetische ingrepen’ niet tot stand kan komen. Hier zou iedereen zich aan moeten houden, en worden sinds 2014 beloofd, echter staat er nog niets concreet op papier.

Woordvoerder Kim Boerman van het Zorginstituut: “De partijen kunnen het niet eens worden over wat moet worden afgesproken over de bekwaamheidseisen waaraan artsen moeten voldoen die cosmetische chirurgische ingrepen uitvoeren.”. 

Een andere betrokkene bij de onderhandelingen: “De plastisch chirurgen vinden iets heel anders dan de cosmetisch artsen. Chirurgen stellen de bescherming van mensen voorop; de cosmetische artsen kunnen nooit aan alle eisen van de chirurgen voldoen. Dan verliezen ze hun baan. De belangen zijn eenvoudig te groot.”.

Logischerwijs komt dit de garanties voor de gebruikers van lip fillers niet ten goede en is het naar onze mening altijd een gok. Vermijd aanbiedingen die mooier lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn, nogmaals, goedkoop is vaak duurkoop. Daarnaast zijn er genoeg alternatieven om de algehele huidveroudering te vertragen met natuurlijke producten.

Alternatieven voor lip fillers

We raden het gebruik van lip fillers voor mensen met volle lippen NIET aan. De risico’s wegen naar onze mening teveel op tegen de baten. Wij komen met name tot dit oordeel door het feit dat er goede alternatieven bestaan. 

Kies je voor Carenschoice, dan kies je natuurlijke supplementen, crèmes & oliën om de huidveroudering uit te stellen. Consistent gebruik zoals aangeraden zorgt voor een effectief resultaat.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Er zijn kwalitatief hoogwaardige fillers op de markt, gebaseerd op hyaluronzuur wat een huideigen stof is. Doe een vooronderzoek en laat je goed informeren alvorens je de behandeling laat doen.

"less is more" !! Wil je absoluut van je diepere lijnen af maar wel een natuurlijk effect dan kun je kiezen voor de behandeling met de mesogun. Deze brengt gedoseerd druppels filler in de huid en kan bij alle huidrimpels en diepere lijnen worden ingezet. Deze manier van behandelen valt ook onder mesotherapie.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Afspraak maken

Benieuwd naar de alternatieven voor een lip filler behandeling? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op, je ontvangt het snelste antwoord bij gebruik van de live chat. We zitten voor je klaar!

Populaire huidverzorgingsproducten

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *