Mesotherapie

Carenschoice:

Last van rimpels, een slappe huid of andere vorm van veroudering van de huid? Dan kan mesotherapie de ideale oplossing zijn voor jou. Met deze behandeling stimuleer je verjonging van je huid door het probleem bij de kern aan te pakken. Zo worden de onderliggende huidlagen als het ware schoongemaakt en herstelt.

Deze vorm van therapie zorgt ervoor dat huidcellen in onderliggende huidlagen worden schoongemaakt. Dit resulteert vervolgens in een stimulans voor een versnelde celvernieuwing en het vergroten van de doorlaatbaarheid van de huid. Maar wat is mesotherapie nou eigenlijk precies en wat moet je erover weten? We vertellen je er graag meer over!

mesotherapie

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een behandeling die speciaal gericht is op huidverjonging in het gezicht. Door middel van een speciaal meso-apparaat worden de cellen onder de huid vernieuwd wat zorgt voor een versnelde celvernieuwing.

De therapie wordt vaak ondergaan door mannen en vrouwen die last hebben van rimpels en fijne lijnen. Dit komt omdat de rimpels en fijne lijntjes met deze vorm van therapie van binnenuit worden aangepakt.

Een groot voordeel hiervan is wel dat mesotherapie zonder naalden wordt uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot cosmetische injecties wat haast hetzelfde effect heeft, maar waarbij wel naalden gebruikt worden. Het is dus een ideaal alternatief voor personen die graag snel en effectief willen optreden tegen huidveroudering, maar niet zitten te wachten op een behandeling met injecties.

Waar is mesotherapie voor geschikt?

Een mesotherapie behandeling is voornamelijk geschikt voor personen die al op vroege leeftijd te maken krijgen met huidveroudering. Aangezien we dit fenomeen niet kunnen voorkomen is het wel mogelijk om het tegen te gaan en te vertragen.

We krijgen er op ten duur allemaal mee te maken; rimpels, slappe huid, onzuiverheden en noem het allemaal maar op. Hieronder hebben we alvast overzichtelijk voor je op een rijtje gezet waarvoor mesotherapie een oplossing kan bieden:

Carenschoice voor mesotherapie

Bij dit soort huidverbeterende behandelingen telt alleen het beste is goed genoeg. Kies daarom uit één van de pakketten en je zult er profijt van hebben. Voor het totale plaatje kies van Skincosmetics bijv. het Face lifting serum, Collageen - of Firming booster. En als bescherming Energizing skin oil of Ultra cream.

Hoe werkt het precies?

De mesotherapie resultaten zullen je versteld doen staan, maar hoe gaat het eigenlijk precies in zijn gang? Tijdens een behandeling wordt er door middel van een meso-apparaat korte flitsen van onschadelijke elektro-impulsen op de huid geprojecteerd.

De flitsjes zorgen voor enorm kleine poriën en vernieuwen de cellen onder de huidlaag. Je huid wordt als het ware weer gereset, waardoor verjonging wordt gestimuleerd en veroudering tegen wordt gegaan.

Het vergoot de doorlaatbaarheid van de huid en hierdoor neemt het veel meer microfijne stoffen op. Tijdens de therapie worden deze stoffen in de dieper gelegen huidlagen aangebracht. Daarbij wordt er zelfs 3 keer zoveel aangebracht als bij cosmetische injecties en dat zelfs zonder naalden. Een bijkomend voordeel is dat de apparatuur de stoffen direct in de huid aanbrengt.

Wat gebeurt er precies tijdens een behandeling?

Dankzij de elektro-impulsen worden de lichaamseigen stoffen in onze huid, zoals vitamines en mineralen gemasseerd. Dit resulteert in een transformerend effect waarbij de aangebrachte stoffen doordingen in de bovenste huidlagen. Vervolgens zorgt dit er op zijn beurt weer voor dat de huid zich van binnenuit kan herstellen.

Zo wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, komt het stofwisselingsproces van de huid weer op gang en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit alles bij elkaar stimuleert de huidverjonging. Hierdoor kan het zijn dat de rimpels na één behandeling al minder zichtbaar zijn en jouw gezicht een stuk jonger lijkt. Dat is namelijk de kracht van mesotherapie.

Wat zijn de voor- en nadelen van mesotherapie?

Mesotherapie voor je gezicht biedt enorm veel voordelen op het gebied van huidverjonging. De behandeling is dan ook puur gericht op het tegengaan van huidveroudering. Heb je bijvoorbeeld last van rimpels, een droge huid of volume verlies? Dan is dit de meest ideale behandeling die er is.

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de voordelen, ondanks dat je al het een het ander hebt kunnen lezen. Daarom hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Het resultaat is meestal al na 1 behandeling zichtbaar;
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden en is dus vrijwel pijnloos;
  • De resultaten ogen heel natuurlijk;
  • Er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van lichaamseigen stoffen.

Naast de voordelen zijn er ook enkele mesotherapie nadelen te benoemen. We hebben ze daarom voor je bij elkaar gezocht, zodat jij voor jezelf een weloverwogen beslissing kunt maken.

  • Na behandeling kan je huid strak en gloeiend aanvoelen;
  • De kosten voor één behandeling is redelijk prijzig.

Mesotherapie voor en na: wat is het verschil?

Zoals je nu waarschijnlijk wel weet is mesotherapie geschikt voor het verjongen van je gezichtshuid. De verschillen met voor- en na de behandeling hebben dan ook vooral te maken met de uitstraling van je gezicht.

Aangezien de cellen en stoffen onder je bovenste huidlaag worden gestimuleerd zal je direct merken dat je huid strakker gaat staan. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar en zie je er direct een stuk jonger uit. Ook voor een slappe huid is dit de perfecte oplossing, aangezien het door veel mensen wordt ervaren als een natuurlijk facelift.

Het meest verbluffende aan de behandeling dat het vrijwel pijnloos is, er geen naalden bij komen kijken en het resultaat er natuurlijk uitziet. Volgens ervaringen is het resultaat nog beter dan ze ervan hadden verwacht en kregen ze dit ook vaak te horen van hun omgeving.

Hoe zit het met de mesotherapie prijs?

De mesotherapie kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de salon waar je de behandeling ondergaat. Echter liggen de kosten meestal wel rond dezelfde hoogte. In de meeste gevallen kost een behandeling ongeveer € 120,- tot € 130,-.

Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een kuur te doen van bijvoorbeeld 10 behandelingen. Dit kan in het geval van een ernstig huidprobleem of oudere leeftijd goed van pas komen. Echter dien je er dan wel rekening mee te houden dat de kosten al gauw boven de € 1.000,- komen te liggen. Bedenk dus altijd van tevoren wat je er voor over hebt en baseer hier ook uiteindelijk je keuze op!

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.
Praat je over strakkere, jongere huid? Dit is dé manier! Meso betekent door de huid...dus een dermaroller, microneedling, mesogun, aquapen, maar ook de elektrische vorm waarbij géén naalden gebruikt worden, horen daar bij. Omdat je hierbij trauma aan de huid veroorzaakt, is het heel belangrijk je huid van binnenuit te voeden om een goed herstel en effect te bevorderen.
Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Creër huidverjonging met onze supplementen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *