Microdermabrasie

Carenschoice:

Middels microdermabrasie verbeter je de gezondheid van de huid. Hierbij worden de dode huidcellen aan het huidoppervlak op microbasis verwijderd door een expert. De doorlaatbaarheid van de huid wordt hierdoor vergoot en een versnelde celvernieuwing gestimuleerd.

Wil je veroudering van de huid tegengaan en rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid zo lang mogelijk uitstellen? Dan kan een microdermabrasie behandeling een goede keuze zijn. Maar wat is het eigenlijk precies en wat moet je erover weten? We vertellen er op deze pagina meer over!

microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is het op microbasis verwijderen van dode huidcellen aan het huidoppervlak. Hierbij wordt de bovenste huidlaag gecontroleerd verwijderd van de opperhuid door middel van kleine kristallen. Op hoge druk worden de dode huidcellen dus als het ware van de huid afgeschuurd.

De letterlijke betekenis is op microbasis (micro) de huid (derma) slijpen (brasie). Veelal wordt de behandeling ondergaan door vrouwen die zich zorgen maken over de tekenen van huidveroudering. De behandeling is dan ook een goede manier om de huid te verjongen en gezonder te maken.

Door het verwijderen van de dode huidcellen wordt een versnelde celvernieuwing gestimuleerd en de doorlaatbaarheid groter. De effectiviteit van andere huidverzorgende producten komt hierdoor hoger te liggen, aangezien ze dieper tot de huid kunnen doordingen.

Verbetering van de huid

Normaal gesproken vernieuwd een jonge en gezonde huid zichzelf om de 30 dagen. Dit kun je als het ware zien als een natuurlijke peeling van de huid. Echter wil het wel eens voorkomen dat dit natuurlijk proces door bepaalde factoren wordt verstoord. Denk hierbij aan bepaalde huidaandoeningen, slechte eetgewoontes, roken en andere factoren. Dit resulteert uiteindelijke in een langere vernieuwingstijd van de huid waardoor dode huidcellen zich kunnen gaan ophopen. Op zijn beurt leidt dit weer tot een doffe huid en/of droge huid.

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd, en dus ook alle dode huidcellen. Daarnaast wordt de huidstructuur verbeterd en zal er een snellere celvernieuwing worden gestimuleerd. Een perfecte oplossing dus voor een gezonde huid.

Voor- en nadelen van microdermabrasie

Microdermabrasie brengt veel voordelen met zich mee met betrekking tot het verouderingsproces van de huid. Een gezonde huid is bovendien belangrijk en kan zorgen voor een ware opleving van je uiterlijk.

Alhoewel vrouwen zich hier over het algemeen meer zorgen over maken is het ook zeker aan te raden voor mannen. Zo zorg je er namelijk voor dat je huid langer gezond blijft en tekenen van ouderdom minder snel zichtbaar worden. Maar wat doet een behandeling nou precies? We hebben de voordelen hieronder voor je onder elkaar gezet:

 • Stimuleert de productie van collageen en elastine;
 • Dode huidcellen worden verwijderd;
 • De poriën worden minder grof (minder grove huidstructuur);
 • De huid wordt gladder, egaler en gaat stralen;
 • Versnelde celvernieuwing wordt gestimuleerd;
 • Betere doorbloeding in de huid;
 • Pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes vervagen;
 • Resultaat is meestal al direct na een enkele behandeling zichtbaar.

Bovenstaande kenmerken brengen enorm veel voordelen met zich mee voor de huid. Zo zal je huid gezonder worden en het verouderingsproces worden vertraagd. Echter zijn er ook enkele microdermabrasie nadelen te benoemen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • De microdermabrasie prijzen liggen redelijk hoog;
 • Kan alleen worden uitgevoerd in een salon;
 • Na behandeling moet je extra rekening houden met zonlicht;
 • Met sommige aandoeningen kun je geen behandeling ondergaan.

Carenschoice voor microdermabrasie

Beste keuze zie je in de pakketten, als voorbereiding en behoud van resultaat. Vergeet bij intensieve behandelingen niet je zonnecreme zoals de Sun guard 30 van Skincosmetics. Wil je het beste uit je behandelingen halen kun je naast je supplementen ook voor, tijdens en na iedere microdermabrasie de Arganic scrub of de Alpha peel van Skincosmetics gebruiken. Dit helpt je dode huid te verwijderen.

Waarvoor kan ik een microdermabrasie behandeling ondergaan?

Een microdermabrasie behandeling kan worden ondergaan door mensen met verschillende huidtypes en met verschillende huidaandoeningen. Echter zijn er wel een aantal huidaandoeningen waar de behandeling niet voor is geschikt en zelfs niet goed is. Maak daarom altijd een afspraak bij een expert om de mogelijkheden te bespreken en eventueel op zoek te gaan naar alternatieven.

Wij vertellen jou in ieder geval alvast voor welke huidproblemen en -aandoeningen de behandeling wel geschikt is:

 • Acne littekens
 • Vette acne huid
 • Doffe huid
 • Droge huid
 • Rimpels (ondiep) en fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken
 • Verslapte huid
 • Verstopte poriën
 • Rokershuid
 • Striae en andere littekens
 • Milia
 • Huidbeschadiging door de zon

Microdermabrasie voor en na: wat is het verschil?

Afhankelijk van het huidprobleem of de huidaandoening kan microdermabrasie een wereld van verschil met zich meebrengen. De behandeling is namelijk geschikt voor diverse aandoeningen en zorgt voor een gezondere huid. Zelfs als je geen aandoening of huidprobleem hebt kan een behandeling veel te bieden hebben.

Stel je hebt heel erg veel last van acne of acne littekens. In dat geval kan een behandeling de oplossing zijn om acne te verminderen en de littekens weg te halen. Door middel van kleine kristallen die met hoge druk op de huid worden geprojecteerd wordt bovenste huidlaag verwijderd.

Hierdoor zullen de littekens vervagen en acne minder worden. Voor en na de behandeling zal je direct al een groot verschil ontdekken. Eventueel kan je na de eerste behandeling nog één of meerdere vervolg behandelingen ondergaan.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een microdermabrasie behandeling wordt altijd uitgevoerd in een salon onder begeleiding van een expert. Hierbij wordt allereerst alle make-up en vuil van het gezicht verwijderd. Nadat het gezicht schoon en droog is kan de behandeling van start gaan.

Vervolgens wordt het apparaat bij uw gezicht geplaatst waarna er kleine kristallen met hoge druk worden geprojecteerd op de huid. Dankzij de schurende werking van de kristallen kan de bovenste huidlaag gecontroleerd worden verwijderd en dus ook alle dode huidcellen.

Alle dode huidcellen en gebruikte kristallen worden direct opgezogen door de vacuüm werking van het apparaat. Er zal dus direct een schone huid ontstaan die vrij is van vuil, kristallen en dode huidcellen. Dit zal je na de behandeling direct merken doordat je gelijk egaler en zachter aanvoelt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor het bepalen van het aantal behandelingen wordt er gekeken naar een aantal belangrijke factoren, zoals de leeftijd en de huidconditie. Meestal wordt er daarom tijdens de eerste afspraak een huidscan gemaakt en op basis daarvan een behandelingskuur op maat gemaakt.

Ben je al wat ouder of heb je een bepaalde huidaandoening? Dan zal je meer behandelingen nodig hebben. Voor oudere personen geldt namelijk dat de huid al wat verouderd is en de aanmaak van collageen en nieuwe cellen steeds minder wordt. Wil je toch een optimaal resultaat behandelen? Dan zal je in dergelijke gevallen meerdere behandelingen moeten ondergaan, afhankelijk van jouw leeftijd en huidconditie.

Waar moet ik rekening mee houden na een microdermabrasie behandeling?

Na een microdermabrasie behandeling komt het vaak voor dat het een beetje rood uitslaat of trekkerig aanvoelt. Maak je hierover geen zorgen, want dit is volkomen normaal. Na enkele uren of dagen zal dit namelijk alweer wegtrekken.

Omdat je huid na de behandeling redelijk gevoelig is raden wij je aan om de huid na behandeling goed te beschermen tegen de zon. Gebruik daarom een goed beschermende dagcrème tegen de zon met een hoge SPF (Sun Protection Factor).

Verder wil het ook wel eens voorkomen dat er na enkele dagen wondjes of schilfers ontstaan. Dit zien we regelmatig gebeuren en is een teken van het vernieuwingsproces van de huid. Blijf vooral van de wondjes en schilfers af en laat de huid goed rusten.

Wordt er voor microdermabrasie een vergoeding uitgekeerd?

Voor een microdermabrasie behandeling wordt in de meeste gevallen geen vergoeding uitgekeerd vanuit zorgverzekeraars. Mocht het echter om medische redenen gaan, zoals een ernstige huidaandoening? Dan wordt er vanuit sommige zorgverzekeraars een vergoeding uitgekeerd. Vraag dit altijd na bij jouw zorgverzekeraar en kom erachter of je wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.
Dit is echte huidverbetering al sinds langere tijd. Ga altijd voor een kuurtje van meerdere behandelingen in kortere tijd. Het maakt de buitenkant glad en stimuleert tegelijk de doorbloeding wat goed is voor de afvalstoffen te verwijderen en nieuwe bouwstoffen toe te laten.

Om resultaat te krijgen vraagt een dergelijke intensieve behandeling wel een goede voorbereiding. Start minimaal 1 maand vooraf met voedingssupplementen! Je huid zal sneller herstellen.
Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Gezonde huid creëren met natuurlijke supplementen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *