Pigmentvlekken creme

Als het gaat om het vinden van de beste crème tegen pigmentvlekken, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke de juiste is voor jou, met alle verschillende merken en opties op de markt. Hoe kun je er zeker van zijn dat je de beste pigmentvlekken crème voor jouw situatie vindt? In dit artikelen vertellen we je er graag wat meer over. Lees je met ons mee?

Crème om pigmentvlekken te verminderen

De twee meest voorkomende soorten anti pigment crème om pigmentvlekken te verminderen zijn hydrochinon en kojinezuur. Hydrochinon is een chemische stof die ingrijpt in de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Kojinezuur is een natuurlijk product dat afkomstig is van paddenstoelen. Het remt een enzym, tyrosinase genaamd, dat verantwoordelijk is voor de productie van melanine.

Pigmentvlekken verwijderen met crème

Crème om pigmentvlekken te verwijderen is een cosmeticum dat zonder recept kan worden gekocht. Het is een witte crème, die op de huid moet worden aangebracht en vervolgens enige tijd moet inwerken. Deze crème bevat hydroquinone, dat een depigmenterend middel is.

Het is een van de meest effectieve crèmes tegen pigmentvlekken en het heeft een hoog percentage succes bij het lichter maken van de huid. Het moet echter met voorzichtigheid worden gebruikt omdat het bij sommige mensen huidirritatie kan veroorzaken. In ieder geval is het altijd raadzaam om de crème op een klein deel van de huid te testen voordat je het op grote schaal gebruikt of voor zichtbare delen, zoals pigmentvlekken in het gezicht.

kwaadaardige pigmentvlekken

Hoe vind ik de beste crème tegen pigmentvlekken?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan met wat voor soort pigmentatie je te maken hebt. Er zijn drie soorten:

  1. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) – Dit is het meest voorkomende type en wordt veroorzaakt door ontstekingen, zoals door acne of een huidverwonding.
  2. Melasma – Dit is een vorm van pigmentatie die meestal in het gezicht voorkomt en meestal symmetrisch is.
  3. Ouderdomsvlekken – Dit zijn kleine, donkere vlekken die meestal op de handen, armen of het gezicht voorkomen.

Als je eenmaal hebt vastgesteld met welk type pigmentatie je te maken hebt, kun je op zoek gaan naar producten die gericht zijn op jouw specifieke type. Raadpleeg altijd een dermatoloog voordat je een nieuwe huidverzorgingskuur begint. Een specifieke crème tegen witte pigmentvlekken hoeft namelijk niet altijd te werken.

De beste crème tegen pigmentvlekken

Wanneer je op zoek bent naar de beste crème voor pigmentvlekken, of ouderdomsvlekken zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het zoeken naar een crème voor pigmentvlekken:

  1. Doe je onderzoek: er zijn veel verschillende crèmes verkrijgbaar, en ze zullen niet allemaal effectief zijn tegen pigmentvlekken. Zorg ervoor dat je recensies leest en producten vergelijkt voordat je een beslissing neemt.
  2. Kies een hoogstaand merk: als je op zoek bent naar een crème om pigmentvlekken te behandelen, is het belangrijk om een merk te kiezen dat een goede reputatie en geschiedenis in de industrie heeft. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat wat ze aanbieden daadwerkelijk zal helpen om jouw huid te verbeteren.
  3. Zorg ervoor dat het geschikt is voor de type pigmentvlekken waar je last van hebt: niet alle crèmes zijn gelijk; sommige werken beter op bepaalde soorten pigmentvlekken dan andere, en sommige zullen effectiever zijn op bepaalde huidtypes zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken op rug. Voordat je een pigmentatie crème koopt, zorg ervoor dat het geschikt is voor het type pigmentvlekken dat je hebt en jouw specifieke huidtype.
  4. Houd de resultaten zorgvuldig in de gaten: als je een nieuw product gaat gebruiken om je pigmentvlekken te behandelen, is het belangrijk om de resultaten goed in de gaten te houden, zodat je kunt zien of het werkt of niet. Houd natuurlijk ook altijd in de gaten of er tekenen zijn van kwaadaardige pigmentvlekken. Bij sommige producten duurt het langer dan bij andere om te werken, en je wilt uiteindelijk niet je tijd, geld en gezondheid verspillen aan een crème die eigenlijk niets doet.

Het is ook belangrijk om de kosten van het product te overwegen; sommige crèmes voor pigmentvlekken kunnen erg duur zijn, terwijl andere opties veel betaalbaarder zijn.

Is de crème eigenlijk wel geschikt voor jou, of geef je al dat geld uit omdat het product mooi wordt aangeprijst? Het is belangrijk om deze dingen in overweging te nemen voordat je besluit een goede crème tegen pigmentvlekken te kopen. Laat je adviseren door Carenschoice.

Carenschoice voor pigmentvlekken crème

Pigmentvlekken creme kopen? Laat je adviseren & kies voor een product op natuurlijke basis met een effectieve werking. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.
Pigmentvlekken worden meestal als zeer storend ervaren. We willen graag een egale huid. De enorme verkoop van camouflerende producten bewijst dit. Jammer om je huid te bedekken met dergelijke chemische producten. Beter is de combinatie: goede huidproducten als vitaminesupplementen en cremes mét behandelingen die dit oplossen. Een goed voorbeeld is microdermabrasie (bij lichte vlekken), fruitzuurpeeling of electrische coagulatie.
Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij u voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *