Pigmentvlekken gezicht: wat kun je er tegen doen?

Pigmentvlekken in het gezicht zijn kleine, donkere vlekjes op de huid. Ze worden veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Pigmentvlekken kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen, sommigen hebben ook pigmentvlekken op de rug, maar ze komen het meest voor in het gezicht.

Mensen die last hebben van pigmentvlekken in het gezicht voelen zich vaak zelfbewust en beschaamd over hun uiterlijk. Het goede nieuws is dat er behandelingen beschikbaar zijn die kunnen helpen de pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. Als je meer wilt weten over donkere pigmentvlekken in het gezicht en de behandelingsmogelijkheden, lees dan snel verder.


Meer informatie…

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken in het gezicht worden meestal toegeschreven aan een verhoogd melaninegehalte, dat bepalend is voor het pigment in de huid. Hier volgen een aantal oorzaken van pigmentvlekken in het gezicht:

 • Hormonale veranderingen
 • Genetica
 • Zwangerschap
 • Allergie, waaronder bepaalde voedingsmiddelen en cosmetica
 • Blootstelling aan de zon
 • Leverziekte of een aandoening die de leverfunctie belemmert

Daarnaast kunnen sommige medicijnen huidpigmentatie veroorzaken. Vraag je dermatoloog naar de mogelijke bijwerkingen van de medicijnen die je gebruikt als je merkt dat de huidskleur donkerder wordt.

pigmentvlekken gezicht natuurlijk verwijderen

Kunnen pigmentvlekken zomaar ontstaan?

Ja, pigmentvlekken kunnen zomaar ontstaan. Meestal zijn ze het gevolg van blootstelling aan de zon, maar ze kunnen ook erfelijk zijn of het gevolg van bepaalde medische aandoeningen.

Daarbij kunnen ze op elke leeftijd en bij ieder huidtype ontstaan. Soms zien we bijvoorbeeld dat baby’s worden geboren met pigmentvlekken, maar meestal gebeurt dit pas tijdens de tienerjaren in de pubertijd. In het laatst geval is acne vaak de onderliggende oorzaak van de bruine pigmentvlekken.

Wat te doen tegen pigmentvlekken in het gezicht?

Om van deze donkere vlekken af te komen, is het belangrijk om veranderingen in dieet en levensstijl aan te brengen die je huid verbeteren. Eén oorzaak van hyperpigmentatie is het hormoon melatonine, omdat dit het melaninegehalte in de huid verhoogt. Er bestaan een aantal behandelingen welke pigmentvlekken in het gezicht sterk kunnen verminderen, of zelfs weghalen. Lees snel door om meer te weten te komen.

Behandeling van pigmentvlekken in het gezicht

Mensen die last hebben van pigmentvlekken in het gezicht zoeken steeds vaker een behandeling voor pigmentvlekken. Dit komt omdat er nu een aantal zeer effectieve behandelingen beschikbaar zijn die kunnen helpen om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Heb je in je gezicht pigmentvlekken? Dan snappen we dat dit ooit hinderend kan zijn aangezien je gezicht altijd in het zicht is. Toch is het zeker niet iets om je voor te schamen en kun je tegenwoordig een behandeling voor pigmentvlekken in het gezicht ondergaan. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

Laseren van pigmentvlekken in het gezicht

Een van de meest populaire behandelingen voor pigmentvlekken in het gezicht is lasertherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een laser om de pigmentvlekken in het gezicht te verwijderen of verminderen. De laserenergie wordt dan door het pigment geabsorbeerd, waardoor het wordt afgebroken. Dit resulteert in een vermindering van de pigmentvlekken.

Crème tegen pigmentvlekken in het gezicht

Er zijn verschillende crème behandelingen beschikbaar voor mensen die last hebben van pigmentvlekken in hun gezicht. Sommige mensen vinden dat vrij verkrijgbare crèmes goed voor hen werken, terwijl anderen naar een dermatoloog moeten gaan om de beste dagcrème tegen pigmentvlekken in het gezicht te krijgen die beter werkt.

Een populaire crème behandeling voor pigmentatie is hydrochinon. Hydrochinon is een middel dat de huid lichter maakt en dus de donkere pigmentvlekken in het gezicht verminderd. Het is over de toonbank verkrijgbaar en komt in verschillende concentraties, afhankelijk van de ernst van de pigmentatie.

Hydrochinon kan echter wel enkele, milde bijwerkingen hebben, zoals huidirritatie, maar voor de meeste mensen is het een veilige en effectieve manier om de pigmentatie lichter te maken. Ben je dus nog op zoek naar een pigmentvlekken gezicht crème? Dan kan hydrochinon wellicht een oplossing zijn.

Carenschoice voor pigmentvlekken

Pigmentvlekken in je gezicht verminderen en met natuurlijke oplossingen aanpakken? Neem een kijkje naar onze speciaal samengestelde pigmentvlekken pakketten. Hiermee kies je voor een inner- en uiterlijke behandeling tegen de pigmentvlekken op het gezicht.


Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist

Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.
Pigmentvlekken worden meestal als zeer storend ervaren. We willen graag een egale huid. De enorme verkoop van camouflerende producten bewijst dit. Jammer om je huid te bedekken met dergelijke chemische producten.
Beter is de combinatie: goede huidproducten als vitaminesupplementen en cremes mét behandelingen die dit oplossen. Een goed voorbeeld is microdermabrasie
(bij lichte vlekken), fruitzuurpeeling of electrische coagulatie.

Carin
Huid- en product specialist

 • Pakketten met prijsvoordeel
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Veilig (achteraf) betalen
 • Professioneel advies mogelijk

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

 • Live chat
 • 06 50 86 37 34
 • info@carenschoice.com

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *