Rimpels onder ogen verwijderen

Carenschoice:

Rimpels onder de ogen zijn de eerste tekenen die optreden tijdens het huidverouderingsproces. Naarmate we ouder worden verliest de huid de elastische eigenschappen, aangezien de productie van collageen en elastine afnemen. Hierdoor is het belangrijk om de huid goed te verzorgen om tekenen van huid veroudering te verminderen en te vertragen.

De huid onder- en rondom de ogen is het dunste stukje huid van het hele gezicht. Daarbij maak je per dag ruim 100.000 bewegingen met je ogen. Hierdoor kunnen fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Zodra je ouder wordt verliest de huid zijn elasticiteit en zullen de rimpels (kraaienpootjes) zichtbaarder worden. Benieuwd wat je kunt doen tegen rimpels onder de ogen? Lees dan gerust even verder.

rimpels onder ogen

Wat zijn rimpels onder de ogen?

De rimpels onder de ogen en de zogeheten ‘kraaienpootjes’ aan de buitenzijde van je ogen zijn veel voorkomende verschijnselen van veroudering. Ondanks dat we spreken over veroudering kunnen ze al op redelijk jonge leeftijd voorkomen. Zo zien we vanaf het 25e levensjaar dat de productie van elastine en collageen afneemt, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. 

Je ogen maken dagelijks veel bewegingen en zijn dan als het ware ook de perfecte gelegenheid voor rimpels. De snelle spier samentrekkingen van het knipperen met je ogen kunnen leiden tot rimpels aan de buitenzijde van- en onder je ogen.

Bovendien worden de spieren rondom de ogen ook veel gebruikt bij het maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Mocht de huid dan al minder elastisch zijn? Dan bestaat er de kans dat de rimpels en fijne lijntjes, die tevoorschijn komen tijdens de gezichtsuitdrukkingen, ook zichtbaar worden in ontspannen staat. Maar gelukkig zijn er oplossingen voor om de fijne lijntjes en rimpels te verminderen/beperken.

Carenschoice voor rimpels onder ogen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Externe oorzaken van rimpelvorming onder de ogen: wat kan ik er tegen doen

Hierboven hebben we voornamelijk uitgelegd hoe de rimpels onder de ogen ontstaan en wat de genetische oorzaken zijn. Toch spelen niet alleen de genetische factoren een rol bij vorming van rimpels.

Er zijn namelijk ook externe factoren die invloed hebben op de ernst en de snelheid van rimpelvorming. Het is daarom goed om te weten welke factoren hier een grote rol in spelen en wat je er tegen kunt doen om rimpels onder de ogen te voorkomen of te verminderen. Hieronder bespreken we de diverse externe oorzaken in het kort met je en kom je er direct achter wat je ertegen kunt doen.

Zonlicht

Naast dat de zon de grootste bron is van vitamine D heeft het ook negatieve gevolgen voor je huid en rimpels onder de ogen. De UV-straling in zonlicht zorgt namelijk voor een afremmend effect in de productie van collageen. Hierdoor gaat de huid er al snel slapper uit zien en zullen rimpels en fijne lijntjes sneller zichtbaar worden.

Bovendien breekt UV-straling elastine af, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. Smeer je daarom goed in als je in de zon gaat liggen (minimaal SPF 30) en voorkom een minder gezonde huid. Ook een verzorgende nachtcrème, en dagcrème met SPF dragen hier aan bij.

Slaap

Slaap is een belangrijke factor als we het hebben over rimpels rond de ogen. Een groot slaaptekort resulteert namelijk in zwarte vegen onder de ogen die na verloop van tijd om worden gezet in fijne lijntjes.

Slaap dus iedere nacht 8 uur en zorg voor een comfortabel lighouding. Om echt alles uit de kast te halen kun je er ook voor kiezen om op een zijde kussen te slapen, aangezien er hierdoor minder wrijving ontstaat.

Voedingspatroon

Om goed voor je huid te kunnen zorgen moet je ook gaan kijken naar je levensstijl. Hierbij is voeding een belangrijk factor die invloed heeft op de huidconditie. Een gezond dieet met weinig zout en voldoende gezonde vetten hebben namelijk een positief effect op de huid rondom je ogen.

Daarbij is het ook aan te raden om eventueel gebruik te maken van supplementen met extra antioxidanten, dit stimuleert de aanmaak van collageen.

Huidverzorging

Een gezonde huid heeft natuurlijk alles te maken met een goede huidverzorging. Maak er daarom een dagelijkse routine van om je huid goed te verzorgen. Smeer je bijvoorbeeld iedere ochtend in met een goede dagcrème met SPF.

Zo blijft je huid goed gehydrateerd en ben je beschermd tegen de zon. Regelmatig exfoliëren kan ook verstandig zijn om de dode huidcellen aan het oppervlak te verwijderen voor een betere doorlaatbaarheid. Hierdoor dringen huidverzorgende beter door in de huid wat uiteindelijk dus de effectiviteit van andere producten verhoogt.

Rimpels onder de ogen verwijderen: wat zijn de mogelijkheden?

Rimpels onder de ogen verwijderen of verminderen kan op verschillende wijze. Naast dat je kunt gaan werken aan je levensstijl zijn er ook bepaalde behandelingen mogelijk. De meest voorkomende behandelingen is met bepaalde huidverzorgende producten. Het voordeel hiervan is dat je dit eenvoudig zelf kunt doen.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar geschikte huidverzorgende producten met vitamine C en andere natuurlijke, actieve ingrediënten die goed zijn voor de huid. Maak hier een routine van en laat je huid weer stralen. Een goede huidverzorging kan namelijk een grote bijdrage leveren aan de vermindering van rimpels.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook extremere behandelingen mogelijk waarvoor je bij schoonheidsspecialisten zult moeten aankloppen. Denk hierbij aan een botox- of lip filler behandeling. Hiermee kun je de huid rondom de ogen namelijk weer strakker maken waardoor rimpels automatisch zullen verdwijnen. Echter raden wij je aan om zelf eerst aan de slag te gaan met je huid voor een natuurlijker resultaat.

Rimpels onder de ogen opvullen

Heb je al van alles geprobeerd om de rimpels onder de ogen te verwijderen, maar wil het steeds niet lukken? Dan kun je de rimpels onder de ogen opvullen. Dit doe je eenvoudig middels het gebruik van de juiste make-up.

Zwarte kringen onder de ogen van te weinig slaap verberg je eenvoudig middels foundation. Maar rimpels wegwerken is een ander verhaal. Zo zal je moeten gaan werken met de juiste oogproducten die uiteraard niet te droog zijn.

Poeders kunnen tussen de rimpelplooitjes en fijne lijnen gaan zitten wat we uiteraard willen voorkomen. Zorg er dus voor dat je huid goed gehydrateerd is en maak vervolgens gebruik van een fijn oog product of een primer, welke rimpels wegwerkt. Vervolgens kan een crème-achtige concealer worden gebruikt als de finishing touch en voilà, de rimpels onder de ogen zijn haast niet meer te zien.

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant, dat is waar het om gaat Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Carenschoice advies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Kom je er niet helemaal uit?

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een gezonde levensstijl! 

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Verjong je huid met onze supplementen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *