Rimpels verwijderen met laser: wat moet je erover weten?

Heb je last van diepe rimpels en wil je dit verminderen of weg laten halen? Dan kun je tegenwoordig rimpels verwijderen met een laser. We worden allemaal ouder en krijgen op ten duur te maken met rimpels.

Dit is niet ernstigs, aangezien het thuishoort in het huidverouderingsproces. Toch willen sommige personen zo lang mogelijk zonder rimpels rond blijven lopen, maar op een gegeven moment moeten we er toch aan gaan geloven.

Wij snappen dat sommige mensen graag van hun rimpels af willen. In sommige gevallen kun je er namelijk al op jonge leeftijd mee te maken krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar wat de oorzaak ook is je wilt ervan af. We hebben hier dan ook speciale pakketten voor gemaakt.

Op deze pagina gaan wij jou daarom meer vertellen over de nieuwe manier van rimpels verwijderen, namelijk rimpels laseren, want naast voordelen zijn er ook een aantal nadelen te benoemen.

rimpels verwijderen laser

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een fenomeen dat bij iedereen in de loop der jaren voorkomt. Vanaf het 25e levensjaar begint het huidverouderingsproces zijn stappen te maken. Zo zal de productie van collageen afremmen en de hoeveelheid elastine vezels in de huid afnemen. Hierdoor verlies je de stevigheid van de huid waardoor het kan gaan hangen.

Ook worden rimpels hierdoor zichtbaarder en kunnen ze zich steeds dieper gaan vormen. Dit komt mede doordat de huid op een gegeven moment niet meer in staat is om bepaalde delen recht te trekken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van verschillende manieren om rimpels te verwijderen of verminderen. Echter zitten er wel wat kanttekeningen aan bepaalde methodes, zo ook aan het verwijderen van de rimpels met een laser.

Rimpels verwijderen met een laser

Rimpels laseren is een nieuwe vorm van huidverjonging die steeds populairder wordt. Hierbij wordt er door middel van kleine pulsen en warmte doorgedrongen tot in de diepere huidlagen. De aanmaak van collageen en elastine wordt hierdoor gestimuleerd waardoor je huid als het ware een boost krijgt.

Er zijn echter wel diverse soorten lasertherapieën mogelijk. Afhankelijk van de ernst van de rimpels en het resultaat wat je wilt behalen wordt er gekozen voor een bepaalde techniek. Het is goed om te weten dat niet iedere kliniek in Nederland in staat is om een kwalitatieve behandeling uit te voeren, het is dan ook niet zonder risico’s. Het betreft namelijk hoogwaardige apparatuur waarop absoluut niet bespaart mag worden, je wil je huid namelijk niet beschadigen.

Een laser behandeling voor je rimpels is ingrijpend en raden wij enkel aan voor de personen met veelvuldige en diepe rimpelvorming. Laat je door ons adviseren voordat je zelf de keuze maakt, er zijn namelijk meerdere manieren als alternatief voor de laser behandeling die een hoge mate van effectiviteit kennen.

Fractionele laserbehandeling

Met een fractionele laserbehandeling ga je het probleem bij de kern aanpakken. Door middel van lichtflitsen wordt er diep doorgedrongen in de onderste huidlagen die als het ware selectieve wondjes veroorzaken.

  • Deze zogeheten schadekolommen zorgen ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om extra collageen en elastine aan te maken. Hierdoor wordt de huid verstevigt en wordt de elasticiteit verhoogd. (LET OP: het laseren van je huid is niet zonder risico’s, laat jezelf door ons adviseren)
  • Na de behandeling kan je gezicht wat trekkerig, omdat de huid weer langzaam elastisch wordt. Uiteindelijk zullen diepe rimpels hierdoor op natuurlijk wijze worden strak getrokken en zal je een jongere uitstraling hebben.
  • Na verloop van tijd stoot je als het ware de oude huid af, terwijl er ondertussen een nieuwe huid onder groeit.

Zoals gezegd is een rimpel laser behandeling niet volledig zonder risico’s. Naast de hoogwaardige apparatuur, die niet in iedere kliniek of salon beschikbaar is, wil je ook zeker weten dat alles veilig gebeurt. Het grootste deel van de mannen en vrouwen hebben deze ingreep niet nodig en kunnen door middel van natuurlijke crèmes, oliën en supplementen heftige rimpelvorming voorkomen.

CO2 laserbehandeling

De CO2 laser werkt net iets anders dan de fractionele laser, maar de werking komt wel op hetzelfde neer. Zo wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het water in de huid. Hierdoor ontstaan er (gecontroleerde) schadekolommen in de huid. De schade die ontstaat stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid weer een flinke boost krijgt.

Je kunt het eigenlijk zien als het natuurlijke geneesproces van een wond. De schade van een wond wordt geheeld doordat het lichaam bepaalde stoffen aanmaakt. In het geval van de huid en de laser wordt de huid juist weer verjongt en verstevigt waardoor rimpels verminderen of zelfs verdwijnen.

Ook voor de CO2 laserbehandeling geldt dat deze juist uitgevoerd dient te worden om huidbeschadiging te voorkomen. Ander bijkomend nadeel zijn de hoge tarieven. Wij raden een natuurlijke verzorging aan met hoogwaardige producten die bij aangeraden gebruik effectief werken. 

Laat je adviseren

Voordat je er definitief voor kiest om rimpels te laten verwijderen met een laser is het verstandig om jezelf door ons te laten adviseren. In veel gevallen is het namelijk niet nodig om een laserbehandeling te ondergaan.

Vaak kun je door middel van een goede huidverzorging al veel teweeg brengen en rimpels sterk verminderen. Daarnaast zijn er nog veel meer alternatieven om je huid er jonger uit te laten zien. Interesse gekregen? Neem een kijkje naar onze pakketten tegen rimpels!

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Huidverbetering staat bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Delen:

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Inhoudsopgave

Afspraak maken

Wil je samen met Carenschoice kijken naar pakket welke is afgesteld op je persoonlijke situatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Alternatieven voor een laser behandeling

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *