Slappe huid

Carenschoice:

Een slappe huid komt veelvuldig voor bij vrouwen, en ook enkele mannen, en is een veelvoorkomend probleem. Het slap worden van de huid is een teken van veroudering en kan nooit helemaal worden voorkomen. Wel is het mogelijk om het zoveel mogelijk tegen te gaan door bijvoorbeeld lichaamsbeweging. Vaak is de oorzaak namelijk weinig beweging en slechts met een paar oefeningen kun je de huid weer wat strakker laten worden.

Over het algemeen worden de benen, nek, armen, oogleden, mondhoeken en hals het vaakst getroffen door een loshangende huid. Echter gaan we jou op deze pagina meer vertellen over de manieren waarop je dit tegen kunt gaan en vertellen ook wat meer over de oorzaken. Lees je met ons mee?

slappe huid

Wat veroorzaakt een slappe huid?

We krijgen er op ten duur allemaal mee te maken: veroudering. Tijdens het verouderingsproces zal je merken dat een slappe huid steeds normaler wordt. Dit komt mede doordat de productie van collageen verminderd en de hoeveel elastine weefsels afneemt.

Echter ligt slechts 20% van de oorzaak bij dit onderdeel en bestaat de andere 80% van de oorzaak uit externe factoren, en nog belangrijk je levensstijl. Dit alles bij elkaar bepaalt hoe snel je huid zal verslappen naarmate je ouder wordt.

Wil je een slappe huid verstevigen? Dan dien je de huidige levensstijl aan te passen en veel te gaan bewegen. Daarbij is voeding ook een belangrijk onderdeel. Toch zou het beter zijn om te voorkomen dat de huid al op jonge leeftijd verslapt. Hiervoor dien je slechts een aantal stappen te ondernemen, maar daar lees je verderop op deze pagina meer over. Eerst gaan we het hebben over de oorzaken van een verslapte huid op verschillende plaatsen van het lichaam.

Oorzaak slappe huid bij de buik

Slappe huid bij de buik is in de meeste gevallen een gevolg van slechte voeding en weinig beweging. In de volksmond wordt dit ook wel een ‘buikje’ genoemd. Echter hoeft dit niet altijd te komen door een slechte levensstijl.

Bij vrouwen ligt de oorzaak van verslapping van de huid bij de buik bij externe factoren, zoals de overgang, waarbij de verdeling van het vetweefsel veranderd. Je kunt dit echter wel zo veel mogelijk proberen tegen te gaan door flink te bewegen en oefeningen uit te voeren. Hier komen we later in dit artikel nog op terug.

Oorzaak slappe huid armen en benen

Een slappe huid bij de benen en armen is in veel gevallen het gevolg van de overgang, waarbij de hormonen in het lichaam veranderen. Hierdoor veranderd de verdeling van het vetweefsel in het lichaam en zal je merken dat sommige delen van je lichaam beginnen te ‘hangen’.

Een andere oorzaak zou natuurlijk ook voeding kunnen zijn in combinatie met weinig beweging. Wanneer je een hoog vetpercentage hebt zal de huid, voornamelijk bij de armen en benen beginnen te hangen. Je levensstijl heeft dus veel invloed op de staat van je huid.

Oorzaak slappe huid bij de hals

De oorzaak van een slappe huid bij de hals ligt vaak bij het verouderingsproces van de huid. Echter komt dit wel pas in een later stadium naar voren. Zo wordt de productie van collageen steeds minder naarmate je ouder wordt en zal de huid steeds droger en slapper worden. Op een gegeven moment zal zelfs de huid in de hals kunnen gaan hangen.

Oorzaak slappe huid in gezicht

Een slappe huid in het gezicht is het gevolg van ouderdom. Zoals in de meeste gevallen speelt het verouderingsproces van de huid een grote rol bij verslapping van de huid, aangezien collageen en elastine weefsels in het lichaam afnemen. Deze weefsels zorgen er normaal gesproken voor dat de huid weer terugveert na zijn oorspronkelijke vorm, nadat het is uitgerekt of vervormd.

Oorzaak slappe huid onder de ogen

Zoals nu al vaak is benoemd ligt de oorzaak voor slappe huid onder de ogen deels bij een ouder wordende huid. Echter heeft slaap ook zeker invloed op een slapper wordende huid onder de ogen. Wanneer je weinig slaapt krijgt je huid namelijk minder tijd om goed te herstellen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat je wel eens zwarte kringen rondom je ogen krijgt. Dit bij elkaar opgeteld kan wel degelijk invloed hebben op een slappe huid.

Carenschoice voor de slappe huid

Deze pakketten ondersteunen bij het voorkomen van een slappe huid.

Vanaf welke leeftijd begint verslapping van de huid?

Meestal zien we het probleem van een slappe huid rond het 25e levensjaar optreden. Rond deze periode van je leven wordt de productie van collageen namelijk langzaam aan afgebroken.

Op een gegeven moment wordt er namelijk minder collageen aangemaakt dan dat er wordt afgebroken. Gelukkig zijn er diverse natuurlijk manieren om dit proces tegen te gaan en het zo lang mogelijk uit te stellen. Hieronder hebben we een aantal verschillende manieren voor je op een rijtje gezet:

  • Pas je voedingspatroon aan: gezonde voeding is essentieel voor je lichaam en daarom is het verstandig om je eetgewoonten tijdig aan te passen. Zorg er ook voor dat je nodige vitamines binnen krijgt om je lichaam, daar waar nodig is, te ondersteunen.
  • Vermijd stress: stress kan ook een oorzaak zijn van een slapper wordende huid. Het resulteert namelijk in een slechte nachtrust en de aanmaak van stresshormonen. Gevolgen hiervan zijn onder andere het aanmaken van extra talg, wat zorgt voor pukkels en mee-eters, en een minder goed herstel van je huid tijdens de slaap.
  • Bescherm je tegen de zon: het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon door je in te smeren. De UV-straling breekt namelijk collageen in je lichaam af en remt de productie van nieuw collageen af. Hierdoor zal je huid sneller dof en slap worden en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  • Stop met roken: roken is nergens goed voor, maar wist je dat het ook nog eens slecht was voor je huid? De giftige stoffen in rook bevorderen onder andere de afbraak van collageen en elastine weefsels in de huid. Daarnaast wordt de huid dunner en sneller droog, waardoor je huid ook sneller slap zal worden. Stoppen met roken is dus een goede stap als je de gesteldheid van je huid belangrijk vindt.
  • Start met bewegen: wil je een slappe huid verstevigen? Dan is beweging door middel van sport en oefeningen een goede keuze. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de spieren strakker tegen de huid komen te zitten, wat er uiteindelijk weer voor zorgt dat de huid strakker komt te staan. Bovendien is sporten nooit verkeerd en zal je merken dat het iedereen goed doet.

Wat te doen tegen een slappe huid na het afvallen?

Een slappe huid na het afvallen verstevigen is niet altijd een eenvoudige klus. Bovendien hebben veel mensen hier last van nadat ze met overgewicht zijn begonnen met afvallen. Het is natuurlijk niet iets om je voor te schamen, maar persoonlijk kan het toch erg vervelend zijn. Ben je eindelijk heel veel afgevallen, blijf je alsnog achter met een slappe huid.

Echter zijn er wel veel manieren om dit zo goed mogelijk tegen te gaan. Let bijvoorbeeld goed op je eten en blijf vooral veel sporten en bewegen. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je spieren groter worden en strakker tegen de huid komen te liggen. Vervolgens zal de huid zich weer mooi strak trekken rondom de plekken waar de huid hangt.

Wellicht lukt het niet om alle delen van je lichaam weer mooi strak te krijgen, maar in dat geval zijn er altijd nog diverse behandelingen die je kunt ondergaan. In veel gevallen is dit niet nodig en kun je zelf al heel veel betekenen voor je lichaam en de slappe huid. Wij helpen jou hier graag bij!

Carin Luijsterburg
Huid- en product specialist
Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Een gezonde binnen- en buitenkant staan bij ons hoog in het vaandel, want dan zie je het resultaat en dat telt! Met respect voor mens, dier en natuur werken we voornamelijk met producten op natuurlijke basis.

Carenschoice advies

Drink genoeg water, sport regelmatig en zorg dat de huid verzorgt wordt met een goede creme of olie.

Om u hierbij te helpen heb ik pakketten samengesteld die u hierbij helpen.

Carin
Huid- en product specialist

Inhoudsopgave

Behandeling inplannen

Extra ondersteuning nodig of zit je nog met wat vragen? Wij helpen je graag samen op weg naar een goed passende oplossing!

Carenschoice biedt specialistisch advies welke is afgesteld op de bij jou voorkomende symptomen om de kern van het probleem zo effectief mogelijk aan te pakken.

Slappe huid weer strak met onze oplossingen

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *